Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Leg één fijngesneden knoflook en een beetje ui apart voor de guacamole.
  2. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.
  3. Voeg de kidneybonen, zwarte bonen en mais samen in een vergiet en spoel af met water. Doe ze daarna samen met de tomatenblokjes in een pan. Breng op smaak met de Mexicaanse tacokruiden, komijn en zout en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe even door.
  4. Snijd de chilipeper fijn, verwijder de pitjes en voeg toe.
  5. Maak de guacamole door de avocado met een vork fijn te pletten in een schaaltje en deze te mengen met knoflook, ui en limoen. Breng op smaak met zout.
  6. Serveer de Mexicaanse bonen met guacamole, koriander en een handje tortillachips.