Bereiding

 • Lunch
 • Bereidingstijd: 20 minuten
 • 2 porties
 • Vegetarisch gerecht
 1. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
 2. Snijd daarna de ui en de knoflook fijn. Snijd ook een halve rode peper fijn als je van wat meer pit houdt.
 3. Doe de tomaten in een kom en voeg 1 teentje fijngesneden knoflook, de ui en de peterselie toe. Voeg het sap van een halve limoen toe en breng op smaak met peper en zout. Optioneel: voeg de rode peper toe. Laat de tomatensalsa even intrekken.
 4. Lepel de avocado’s uit de schil en doe dit in een schaaltje. Voeg het sap van de limoen toe en prak alles zachtjes plat met een vork. Voeg daarna 1 teentje fijngesneden knoflook en zout toe. Roer goed door elkaar.
 5. Giet de kidneybonen en het mais af. Doe een scheutje olijfolie in de pan, breng op smaak met de Mexicaanse taco kruiden en bak beide een paar minuten. Zet het gas daarna uit en laat het even zo staan.
 6. Doe een scheutje olijfolie in een andere pan en voeg de chiliburgers toe. Bak 3 minuten aan elke zijde. Leg deze daarna op een snijplank en snijd in 5 dunne repen.
 7. Laat de tomatensalsa even uitlekken in een vergiet en verdeel de salsa daarna over twee borden. Voeg de mais en zwarte bonen toe. Maak het af met reepjes chiliburgers, tortillachips en guacamole. Schep in het midden een flinke eetlepel vegan crème fraîche en garneer met peterselie.

Tip: In de zomer is het lekker om de mais en zwarte bonen koud te eten, dan hoef je ze niet per se te bakken. In de winter is het vaak fijner om ze warm te eten.