- Week de gele mungbonen minstens 4 uur of zet ze een nacht van te voren in water.
- Breng een liter water aan de kook.
- Verhit wat (kokos)olie in een grote pan en fruit de venkelzaad, komijnzaad en korianderzaad tot de smaken goed in de olie zijn getrokken.
- Was de mungbonen en voeg ze toe aan de grote pan met specerijen. Laat ze kort mee mee bakken zodat de specerijen goed worden opgenomen.
- Voeg vervolgens de rijst, het gekookte water en de kokosmelk toe en breng dit 15 tot 20 minuten aan de kook.
- Snijd ondertussen de courgette, aardappel en wortel in kleine blokjes.
- Voeg deze gesneden groenten, de masala of kerrie, het laurierblad en de kurkuma toe en laat dit nog zo 10 minuten op laag vuur meekoken. Roer regelmatig zodat de onderkant niet aankoekt.
- Voeg als laatste de spinazie toe en laat dit kort mee verwarmen. Garneer met een beetje verse zwarte peper.
Eet smakelijk!