Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de linzen zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Meng de gekookte linzen en walnoten in een keukenmachine door een paar keer de pulse knop te gebruiken, maal ze niet helemaal fijn, dan behoud je nog structuur.
  3. Snipper de sjalot en fruit deze in een pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg het walnoot-linzen mengsel en de tomatenpuree samen en bak dit 5 minuten.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de specerijen toe en bak nog eens 4 minuten. Zet apart.
  6. Was de ijsbergsla en snij ze in reepjes. Snipper de rode ui, en snijdt de tomaat en avocado in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de salade en zet apart.
  7. Giet de geweekte cashewnoten af en spoel ze af onder de kraan.
  8. Meng voor de vegan ‘crème fraîche’ de cashews, het citroensap en de knoflook in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een dikke, crème fraîche-achtige, structuur hebt. Het mag nog best een beetje korrelachtig zijn.
  9. Verdeel de helft van de salade over twee komen, verdeel hier een handje nacho’s, de helft van het linzengehakt en de helft van de ‘crème fraîche’ over. Herhaal dit nog een keer en besprenkel het geheel met limoensap en sriracha saus.

Eet smakelijk!