- Zet een middelgrote pan op het vuur met ongeveer 1 mok aan water. Voeg de rijst toe en kook zolang de verpakking aangeeft (want het verschilt per soort rijst). Voeg eventueel meer vocht toe. Haal na het koken van het vuur en laat de rijst op het aanrecht afkoelen.
- Begin met het wassen van alle groenten. Snij daarna de paprika in dunne reepjes van 2 cm lang. Haal bij de sperziebonen de puntjes eraf en snij ze in drie gelijke stukken. Snij de bosui in dunne ringen en snij de knoflook en gember klein.
- Neem een koekenpan en zet deze op het vuur. Voeg wat olie toe om in te bakken. Bak eerst de paprika, daarna de sperziebonen en als laatste de tofublokjes. Haal de gebakken groenten en tofu eruit en zet apart in een kom.
- Verhit een eetlepel olie in de pan en voeg knoflook, bosui en gember toe. Voeg na twee minuten de sambal badjak en sojasaus toe. Bak het geheel kort en roer daarna de rijst erdoorheen. Knijp hierboven de limoen uit.
- Voeg ten slotte de groenten, zwarte bonen en tofu toe en bak enkele minuten om alles goed te verwarmen.
- Verdeel de nasi goreng over twee borden. Garneer met gehakte pinda’s en eventueel stukjes rode peper en bosui.

Nasi goreng met zwarte bonen en tofu
Dit gerecht zit boordevol heerlijke ingrediënten die je maaltijd zowel voedzaam als smaakvol maken. Recept van Lisa Steltenpool.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht