Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels af met koud water.
  2. Snijd de tempeh in blokjes. Meng de sojasaus en suiker in een bak samen met de tempehblokjes; laat de marinade even intrekken.
  3. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en de broccoli/bimi in kleine roosjes. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd deze in drie à vier stukken. Hak de koriander fijn.
  4. Verhit wat olie in een (wok)pan en bak als eerste de aubergine blokjes 5-6 minuten zodat ze zachter worden. Voeg de champignons, boontjes en broccoli/bimi toe en wok op hoog vuur voor nog zo’n 2-3 minuten. Zet vervolgens op laag vuur en voeg de noedels toe.
  5. Mix de drie ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje en verwarm op laag vuur.
  6. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak op matig vuur de gemarineerde tempeh in 8 minuten donkerbruin.
  7. Serveer alles in een diep bord: noedels, gewokte groenten, tempeh, koriander en pindasaus. Eet smakelijk!