Bereiding

 • Hoofdgerecht
 • Bereidingstijd: 30 minuten
 • 2 porties
 • Veganistisch gerecht
 1. Kook de (soba)noedels zoals aangegeven op de verpakking. Laat de noedels afkoelen en doe ze in een grote kom. Voeg er een eetlepel (sesam)olie bij zodat de noedels zacht blijven en niet aan elkaar gaan plakken.
 2. Verwarm wat (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de tempeh blokjes 2 minuten. Voeg daar 3 eetlepels ketjap aan toe en bak nog eens 2 minuutjes. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
 3. Snij de komkommer in de lengte door de helft. Hol nu beide komkommerhelften uit met een theelepel (dus het zachte gedeelte in het midden van de komkommer).
 4. Doe hetzelfde met de courgette maar snij de helften nog een keer door midden in de lengte zodat je dunnere stukken krijgt. Snij de courgette vervolgens in heel flinterdunne plakjes.
 5. Hak de koriander fijn, snipper de rode ui. Hak ook de rode peper fijn (haal de zaadlijst eruit als je het niet pittig wilt).
 6. Maak de dressing met de genoemde ingrediënten. Pak een diep bord en voeg deze dressing samen met de geroosterde sesamzaadjes, komkommer, fijn geperste knoflook, courgetteplakjes, rode ui, peper, koriander en mix goed.
 7. Voeg de noedels en gebakken tempeh blokjes toe en je maaltijd is klaar!
 8. Alle componenten van deze maaltijd zijn heerlijk om koud te serveren.

Eet smakelijk!