- Giet het vocht van de tofu af. Leg het blok tussen keukenpapier met een dik boek erop en laat goed al het vocht er uitlekken. Prik gaatjes met een vork in de tofu (voor optimale opname van de marinade) en snijd er plakken van (ongeveer 1 cm dik). Laat de plakken zo’n 15 minuten marineren in de sojasaus, chilivlokken en limoenschil.
- Bereid ondertussen de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Pak een grote saladekom. Gebruik een dunschiller of spirelli om dunne slierten te maken van de komkommer en courgette. Snijd de avocado, paprika’s, bosuitjes, mango en kruiden fijn. Voeg alles, samen met de edamame boontjes toe aan de saladekom.
- Giet de rijstnoedels af en spoel af met koud water. Voeg ze toe aan de salade en meng goed.
- Verhit je tosti-apparaat of grillpan en laat goed heet worden. Haal de tofu-plakken uit de marinade en wentel ze in de geraspte kokos. Grill ze aan beide kanten totdat ze goudbruin kleuren (ongeveer 5 min.). Pas op dat de kokos niet verbrandt!
- Meng alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar en voeg dit toe aan de salade.
Schep de salade in een kom en serveer met de gegrilde kokos-tofu. Garneer met extra koriander, geroosterde noten en limoensap.