Bereiding

 • Hoofdgerecht
 • Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten
 • 6 porties
 • Vegetarisch gerecht
 1. Verwarm de oven voor op 190 ⁰C.
 2. Hak alle soorten paddenstoelen grof en de salie fijn. Snij de knoflook in dunne plakjes. Snij de pompoen in vrij dunne partjes.
 3. Verspreid de pompoenpartjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet zo’n 15 minuten in de oven. Haal de pompoen eruit en zet de oven op 200 ⁰C.
 4. Maak ondertussen de saus: verwarm de sojamelk een beetje en hou warm. Laat de roomboter smelten, voeg de bloem toe, blijf goed doorroeren en laat het opnemen door de boter. Gaar een minuutje door.
 5. Voeg beetje bij beetje de lauwwarme sojamelk toe en blijf goed roeren (met de garde) zodat je geen klontjes krijgt. Voeg het bouillonblokje, 75 gr geraspte kaas en 1/3 van de gehakte salie toe. Laat opnemen en zet dan het vuur laag.
 6. Verwarm de olijfolie met de knoflookplakjes en 1/3 van de salie. Voeg de gehakte paddenstoelen toe en bak een paar minuten tot ze mooi bruin zijn. Zet apart.
  Neem een ovenschaal en bedek de bodem met saus. Leg er een laag lasagnevellen in en bedek weer met saus. Leg er wat pompoenpartjes en paddenstoelenmix op en weer wat saus.
 7. Herhaal dit tot alles op is. Bedek met het laatste restje kaas en zet ruim een 30 minuten in de oven, totdat het gaar is.
 8. Gril nog een paar minuten zodat het een mooi goudbruin korstje krijgt.