Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur en 25 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Week het eekhoorntjesbrood een uurtje in 300 ml kokend water.
  2. Hak de peterselie fijn, snipper de ui, snij de padddenstoelenmix in mooie, lange plakjes, de knoflook in dunne plakjes en hak de kastanjechampignons grof.
  3. Vis het eekhoorntjesbrood uit het vocht, hak het fijn en zet apart.
  4. Vul de eekhoorntjesbouillon aan tot 2 liter water, doe er 2 tl zout bij en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe, draai het vuur wat lager en kook het gaar 11-12 minuten. Giet af.
  5. Fruit de ui en knoflook een paar minuten tot glazig.
  6. Voeg de kastanjechampignons, de peterselie en het eekhoorntjesbrood toe, hussel om en fruit nog even mee.
  7. Voeg de parelcouscous toe en verwarm het geheel nog even.