- Week het eekhoorntjesbrood een uurtje in 300 ml kokend water.
- Hak de peterselie fijn, snipper de ui, snij de padddenstoelenmix in mooie, lange plakjes, de knoflook in dunne plakjes en hak de kastanjechampignons grof.
- Vis het eekhoorntjesbrood uit het vocht, hak het fijn en zet apart.
- Vul de eekhoorntjesbouillon aan tot 2 liter water, doe er 2 tl zout bij en breng aan de kook. Voeg de parelcouscous toe, draai het vuur wat lager en kook het gaar 11-12 minuten. Giet af.
- Fruit de ui en knoflook een paar minuten tot glazig.
- Voeg de kastanjechampignons, de peterselie en het eekhoorntjesbrood toe, hussel om en fruit nog even mee.
- Voeg de parelcouscous toe en verwarm het geheel nog even.

Parelcouscous met paddenstoelenmix
Maak je gerecht wat chiquer en serveer het in een presentatiering. Ook als voorgerecht doet-ie het goed.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 1 uur en 25 minuten
- 3 porties
- Veganistisch gerecht