Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht

Parelgort is gewoon te koop bij de reguliere supermarkt. Dit gerecht van parelgort met pesto heeft een beetje een romige textuur, maar is een stuk lichter dan risotto. Je kunt dit gerecht warm eten, maar is koud ook heerlijk als salade voor lunch of op een zomerse avond.

  1. Bereid de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes.
  3. Verwarm een pan met olie en bak de knoflook, courgette en (ontdooide) doperwten ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de parelgort en pesto toe en verwarm even mee.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met de cashewnoten toe. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

Garneer met verse rucola en wat zonnebloempitten.