- Snijd de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en champignons fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de rozemarijn, wortels en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak dit 5 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de tomatenblokjes toe samen met een blokje groentebouillon en laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door. Kook ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking. Breng deze op smaak met zout.
- Spoel de linzen af in een vergiet en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe en bak 5 minuten mee.
- Serveer de pasta met de pastasaus, verse peterselie en een eetlepel edelgistvlokken of biologische Parmezaanse kaas.

Pasta bolognese met linzen
Zin in een lekker bord pasta? Deze vegetarische pasta bolognese met wortel en linzen is heerlijk voedzaam. Recept van Zonderzooi.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- 4 porties
- Vegetarisch gerecht