Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de pasta (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de spruitjes doormidden. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  3. Verkruimel de walnoten en rooster ze in een droge koekenpan zo’n 2-3 min. Zet apart.
  4. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegaspekjes ca. 3 minuten knapperig. Zet apart.
  5. Voeg 1 el plantaardige boter toe en bak de ui en spruitjes een paar minuten.
  6. Voeg de gesneden knoflook, peper en wat kookwater toe om het geheel af te blussen en de spruitjes een paar minuten zachtjes te laten koken totdat ze gaar zijn.
  7. Voeg vervolgens de plantaardige room en de spekjes toe (houd een paar spekjes apart garnering) en roer door.
  8. Meng tot slot de pasta met de saus en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de geroosterde walnoten, achtergehouden spekjes en basilicum.