- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Verwijder het binnenste van de paprika’s en snijd de paprika’s in dunne repen.
- Rooster de paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bereid ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout.
- Doe de geroosterde paprika’s samen met de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en cayennepeper (evt. vegan roomkaas) in een blender of keukenmachine. Mix tot een romige saus.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de saus toe.
- Spoel de linzen af in een vergiet en voeg deze toe aan de saus. Zet het vuur aan en verwarm de saus een paar minuten. Breng daarna op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta met de paprikasaus en zongedroogde tomaten en basilicum.

Pasta met geroosterde paprikasaus
Een heerlijk recept voor een smaakvolle vegetarische pasta met verse paprikasaus. Recept van Zonderzooi.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 35 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht