Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht

Je kunt de zoete aardappel natuurlijk vullen met ingrediënten die je wilt. Kies voor een frisse vulling dat goed past bij het BBQ-weer. Is het geen barbecueweer? Leg de zoete aardappels dan in de oven.

  1. Was de zoete aardappels en pak elke zoete aardappel in met aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 40 minuten op de barbecue. De aardappels zijn gaar als een mes er soepel in glijd.
  2. Maak ondertussen de vulling. Hak de knoflook fijn, snijd de lente-ui in ringen, de avocado in blokjes, de paprika in stukjes en halveer de tomaatjes. Doe alles samen met de mais in een kom en hussel door elkaar. Snijd vervolgens de feta in blokjes.
  3. Haal de zoete aardappels van de barbecue wanneer deze gaar zijn en laat even afkoelen. Snijd de aardappels aan de bovenkant zo dat ze niet helemaal doormidden gaan. Vul de zoete aardappel met de vulling, strooi hier wat feta overheen en garneer met verse peterselie.

Sprenkel eventueel nog wat citroen, zout en peper over de gevulde aardappel.