Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 1 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Begin met de ‘gehaktballen’: snipper de rode ui fijn.
  2. Pak een grote kom en meng het plantaardige gehakt met de mosterd, sojasaus, gehaktkruiden, peper, zout en de helft van de rode ui tot een samenhangende massa. Vorm met je handen ongeveer 10 kleine gehaktballen.
  3. Verwarm wat olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur totdat ze goudbruin kleuren. Haal de balletjes uit de pan en leg ze even op keukenpapier om uit te lekken met een bord eroverheen (zodat ze warm blijven).
  4. Bereid ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  5. Voor de saus pers je de knoflook en snijd je de courgette in blokjes. Verwarm wat olie in een grote koekenpan en bak de knoflook, courgette en de andere helft van de rode ui zo’n 7-10 minuten op middelhoog vuur. Als alles gaar en goudbruin is, voeg je de gezeefde tomaten toe.
  6. Snijd de zongedroogde tomaten klein en voeg dit ook aan de saus toe. Breng verder op smaak met Italiaanse kruiden zoals oregano, versgemalen peper en zout.
  7. Verdeel de gekookte pasta, de tomatensaus, de rucola en de gehaktballen over de borden. Garneer met verse basilicum en evt. wat druppels goede Italiaanse olijfolie extra vierge.