- Begin alvast met het koken van de pasta volgens de verpakking.
- Rooster de pijnboompitjes. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat de pijnboompitjes hier lichtbruin in worden. Hussel regelmatig om en loop er niet bij weg, voor je het weet verbranden ze en dan zijn ze te bitter van smaak.
- Nu gaan we verder met de kipstuckjes. Laat in dezelfde pan wat olijfolie warm worden en bak hier de kipstuckjes in, volgens de verpakking. Zet even weg.
- Voor de pesto doe je de geroosterde pijnboompitjes samen met de basilicum, knoflooktenen, edelgistvlokken, olijfolie, citroensap en zout in de keukenmachine/blender. Houd wat pijnboompitjes en verse basilicum achter voor de garnering. Laat dit draaien totdat er een romige pesto ontstaat.
- Laat de pasta, als deze beetgaar is, uitlekken in een vergiet. Doe de pasta vervolgens terug in de kookpan en voeg de gebakken kipstuckjes en de pesto toe. Roer alles goed door en klaar is kees!
Serveer de pasta pesto met extra geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum en geen goede scheut olijfolie.