Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten
  • 10 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. ‘Wrijf’ de boter, poedersuiker, zout, bloem, citroenrasp en eidooiers tot kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed er mooi deeg van. Kneed niet te lang, want dan wordt het te elastisch.
  2. Wikkel het deeg in plastic folie en leg een uur in de koelkast.
  3. Bekleed er vervolgens de taartvorm mee en zet een uur in de vriezer. Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. Bak de taart een kwartier in de oven en laat daarna iets afkoelen. Rasp de schil van de sinaasappels, schil en rasp de gember, rasp de appel. Verwarm de boter, ahornsiroop en suikerstroop en meng er het brodkruim, de sinaasappel-, appel- en gemberrasp en de helft van de pecannoten doorheen.
  4. Roer om en vul de taartbodem ermee. Strooi tot slot de rest van de pecannoten eroverheen.
  5. Bak zo’n 20-25 minuten in de oven.
  6. Snij de taart in zo’n 10 tot 12 punten en serveer met een fris bolletje (rijst)roomijs.