Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht

Deze saus is erg lekker en geschikt voor elke pastasoort. Als asperges niet in het seizoen zijn, gebruik dan verse spinazie, broccoli of een andere groene groente.

  1. Snijd de groene groente (asperges, spinazie, broccoli) en kastanjechampignons fijn en verwarm daarna wat olijfolie in een pan. Wanneer deze heet is, schep je hier de spinazie, champignons, vier teentjes knoflook en wat peper in. Roer goed door en laat staan tot de champignons bruin gekleurd zijn en de groene groente gaar zijn.
  2. Breng in een grote pan flink water aan de kook, doe de pasta erbij en kook naar instructies op het pak.
  3. Breng in een klein pannetje water aan de kook en doe hier de cashewnoten bij. Kook deze op laag vuur 10 minuutjes zodat ze redelijk zacht zijn.
  4. Pak je keukenmachine of staafmixer erbij en blend de cashewnoten, amandelmelk, overige knoflook, edelgistvlokken en citroensap totdat je een dikke gladde saus overhoudt. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Giet de saus over de pasta en maak af met de gebakken champignons en groene groente. Heb je saus over dan kan je deze nog twee dagen in de koelkast bewaren.

Garneer de pasta met geroosterde pijnboompitten.