Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een kleine ronde cakevorm (doorsnede 18 cm) met bakpapier.
  2. Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar. Klop dan met een handmixer of garde de olie en melk erdoor. Schrik niet, het moet een dik beslag worden. Verdeel het beslag over de vorm. Schil de peer, verdeel hem in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes en leg deze mooi verdeeld op het beslag.
  3. Bak de cake ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat hem even afkoelen op een rooster alvorens hem op te dienen.

Tip: Het is ook lekker om de peren in blokjes te snijden en ze door het beslag te mengen. Zwarte bessen (diepvries) of pruimen zijn ook lekker door het beslag in plaats van peren. Het is ook lekker om amandelschaafsel over de cake te strooien voordat deze de oven in gaat. Eet smakelijk!