Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Verhit ondertussen een scheutje plantaardige olie in een soeppan. Bak de fijngesneden knoflook, gember en ui 4 à 5 minuten.
  3. Voeg de blokjes aardappel, het komijn(poeder) en cayennepeper toe aan de pan en bak nog even een minuut.
  4. Mix de tomatenpuree en pindakaas in de pan en bak een minuutje mee (roer nu constant).
  5. Schenk de groentebouillon erbij en voeg de spinazie toe. Breng langzaam aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat dit 15 minuten koken.
  6. Prak wat aardappel met de vork om zo de curry wat dikker te maken. Roer alles door en zet het vuur laag.

Serveer de warme pindacurry samen met de rijst in een diep bord en garneer met verse koriander. Deze pindacurry kun je heel makkelijk van tevoren maken. Varieer met groenten en gebruik snijbiet in plaats van spinazie of voeg een rood pepertje toe voor extra pittigheid. Grote eter? Bak nog wat vegetarische (kip)stuckjes erbij.