Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Was de paksoi en de Spaanse peper. Snijd de paksoi vrij grof en de Spaanse peper zo fijn mogelijk. Let op: Spaanse pepers kunnen heet zijn. Voeg net zo veel of weinig Spaanse peper toe als jij lekker vindt.
  2. Houd een beetje gesneden paksoi achter. Bak de overige paksoi in de olie op hoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook, de Spaanse peper, koriander en kurkuma toe.  Roerbak nog even.
  3. Voeg het water toe, voeg zout en bouillonpoeder naar smaak toe. Roer de pindakaas door de soep en laat circa 8 minuten koken.
  4. Doe circa 1 minuut voor eind van de bereidingstijd de achtergehouden sliertjes Paksoi-groen in de soep. Op die manier heb je een mooi frisse kleur in je soep. Serveer direct. Eet smakelijk!

Credits: Birgit Flüg & Melanie Wagner