Bereiding

  • Lunch
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snij of scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de ui in ringen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de ui in 3 minuten glazig.
  2. Voeg de oesterzwamreepjes toe en bak alles nog een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de shoarmakruiden, sojasaus en wat zwarte peper toe en bak alles dan nog 5 minuten op laag vuur.
  3. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze af in de oven.
  4. Snij de komkommer in blokjes en hak de munt en dille fijn, maar houd die van elkaar gescheiden.
  5. Maak de knoflookmayonaise door de vegan mayonaise aan te lengen met 1 el water. Pers de knoflook en voeg die samen met de gesneden dille toe aan de mayonaise. Roer goed door.
  6. Vul de broodjes met gebakken ui, oesterzwamshoarma, veldsla, komkommerblokjes, gesneden munt en knoflookmayonaise.

Eet smakelijk!