Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 2 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  3. Maak een mengsel van de tahin, paprikapoeder, rood pepertje en knoflook en naar smaak wat zout. Let op: als je nu proeft is het heel erg pittig, de kracht gaat een deels verloren tijdens het bakken in de oven (dus geen zorgen :)). Besmeer de bladerdeegplakjes met het mengsel en prik er heel veel gaatjes in (tegen de opbollen. (Doen ze dat tussentijds toch, dan druk je ze gewoon plat). Leg ze aan een kant op de bakplaat.
  4. Snij de pompoen in smalle stukjes, leg ze aan de andere kant op de bakplaat en bestrooi met zout en olijfolie. Zet de plaat zo’n 15 minuten in de oven.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, leg de pompoenstukjes op de bladerdeegplakjes, bestrooi met de sesamzaadjes en zet nog een paar minuten onder de grill. Laat even afkoelen, leg de schuitjes op een bord, bestrooi met de koriander en besprenkel met wat olijfolie.