- Verwarm wat olie in de koekenpan en bak de pittige falafelballetjes goudbruin.
- Snijd de ui en paprika in grove stukken (niet in reepjes). Snijd de courgette in plakjes.
- Verwarm een grillpan en gril de ui, paprika en courgette totdat er bruine strepen ontstaan. Druppel wat olijfolie erover heen en bestrooi met komijnzaad of wat chilivlokken.
- Rijg nu de falafelballetjes, ui, paprika en courgette aan de spiesjes. Rijg ook een basilicumblaadje eraan.
- Mix voor de dipsaus alle ingrediënten in een keukenmachine totdat je een gladde substantie krijgt. Serveer in een bakje met de falafelspiesjes.

Pittige falafelspiesjes met gegrilde paprika en romige basilicumsaus
Zin in een lekker borrelrecept? Deze kleurrijke spiesjes met falafel, gegrilde ui, paprika en romige basilicumsaus zijn heerlijk voor een verjaardag, borrel of snack.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht