Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Bereid de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snijd de knoflook fijn en verhit ondertussen de olie in een pan op middel hoog vuur
  3. Voeg de Italiaanse kruiden en chilivlokken aan de olie toe en bak ongeveer een halve minuut.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog eens een minuut mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en 1 el balsamicoazijn toe en breng aan de kook.
  6. Zodra de saus kookt, zet je het vuur lager en laat je de saus ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Roer regelmatig.
  7. Verhit ondertussen een pan zonder olie en rooster hierin de pijnboompitten.
  8. Roer de gekookte pasta door de saus en verdeel over twee borden.

Serveer met verse gesneden basilicum, geroosterde pijnboompitten en de overige balsamicoazijn. Eet smakelijk!