Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 3 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflooktenen en snij in dunne plakjes.
  2. Was de trostomaten en snij in kleine blokjes.
  3. Fruit de gesnipperde ui en knoflookplakjes met 3 eetlepels olie in een soep- of kookpan samen met 2 theelepels zout.
  4. Voeg nu het komijnpoeder en de cayennepeper/chilipeper toe en roer. Voeg ook de tomatenblokjes toe en laat het geheel een minuutje koken.
  5. Voeg 500 ml water toe en laat het geheel nog 10 minuutjes op zacht vuur koken onder een gesloten deksel.
  6. Zet het vuur uit en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  7. Giet de (plantaardige) kookroom erbij zodra de soep de gewenste structuur heeft. Zet eventueel nog even het vuur aan en roer goed.
  8. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de champignons met een scheutje balsamicoazijn een paar minuten totdat ze bruin kleuren.
  9. Rooster sneetjes brood in de oven of in een broodrooster. Serveer de soep met daarnaast de champignons op het geroosterd brood.

Eet smakelijk!