- Pel en snipper de ui. Pel de knoflooktenen en snij in dunne plakjes.
- Was de trostomaten en snij in kleine blokjes.
- Fruit de gesnipperde ui en knoflookplakjes met 3 eetlepels olie in een soep- of kookpan samen met 2 theelepels zout.
- Voeg nu het komijnpoeder en de cayennepeper/chilipeper toe en roer. Voeg ook de tomatenblokjes toe en laat het geheel een minuutje koken.
- Voeg 500 ml water toe en laat het geheel nog 10 minuutjes op zacht vuur koken onder een gesloten deksel.
- Zet het vuur uit en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Giet de (plantaardige) kookroom erbij zodra de soep de gewenste structuur heeft. Zet eventueel nog even het vuur aan en roer goed.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de champignons met een scheutje balsamicoazijn een paar minuten totdat ze bruin kleuren.
- Rooster sneetjes brood in de oven of in een broodrooster. Serveer de soep met daarnaast de champignons op het geroosterd brood.
Eet smakelijk!