Bereiding

  • Borrelhapje
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 6 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de paprika, rode ui, aubergine en courgette in redelijk grove stukken. Verwarm een grillpan en doe er met een kwastje een heel klein beetje olie in zodat de groentes niet aan de pan gaan plakken. Grill de aubergine, ui, paprika en courgette stukken tot ze aan beide kanten een mooi grillstreepje hebben en gaar zijn. Leg hierna apart.
  3. Halveer de cherrytomaten en meng de kikkererwten met de ras el hanout kruiden.
  4. Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de hummus met de za’atar kruiden en besmeer het bladerdeeg hiermee, houd ongeveer 1 à 2 cm van de randen vrij.
  5. Verdeel de gegrilde aubergines, ui, courgette en paprika over de hummus en verdeel ook de cherrytomaat en kikkererwten hierover.
  6. Bak de hummus plaattaart ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
  7. Snij de plaattaart in 12 stukken en strooi de gehakte peterselie en pistachenootjes er op het laatste moment over.