Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 6 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Maak pesto van een half plantje basilicum, ½ teentje knoflook, flinke scheut olijfolie, zout, peper, 2 el van de veganistische geraspte kaas en pijnboompitjes (hou wat over voor de garnering).
  2. Snij de trostomaten in plakken, halveer en doe er wat peper, zout en wat drupjes balsamicoazijn overheen en zet apart.
    Halveer de cherrytomaatjes en roer er wat olijfolie, zout, peper, een half teentje geperste knoflook en balsamicoazijn door. Zet apart.
  3. Leg twee wraps naast elkaar op je werkblad. Smeer beide wraps in met de pesto. Leg op 1 van de wraps de stukken trostomaat, wat basilicumblaadjes, de uiringen, de rest van de veganistische geraspte kaas, zout en peper. Leg de andere wrap er bovenop en druk licht aan.
  4. Vet het rooster van de barbecue in met wat olijfolie. Leg de wrap zo’n 10 minuten op de goed warme barbecue, draai om en laat ‘m nog even liggen. Schuif de wrap van de barbecue als hij een mooi kleurtje heeft en de vulling is gesmolten en snij in taartpunten.
  5. Garneer met het mengsel van cherrytomaatjes, wat pijnboompitjes en basilicumplaatjes en besprenkel met olijfolie.
    In een pak tortilla’s zitten er meestal 6, dus leef je uit en bedenk nog 2 heerlijke vullingen voor de andere wraps.