Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Doe de ontdooide spinazie in een zeef en laat een beetje uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  3. Meng in een kom de kwark, sojasaus, het knoflookpoeder, de nootmuskaat en peper. Roer met een garde de twee soorten meel en het bakpoeder erdoor tot er een glad beslag ontstaat.  Voeg 100 g kaas, 4 eetlepels paneermeel en de uitgelekte spinazie toe en meng alles.
  4. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Verdeel 1 kleine eetlepel rijstmeel over het deeg, gevolgd door 2 eetlepels paneermeel; dit voorkomt dat de bodem te zompig wordt. Giet de vulling in de voorbereide taartvorm. Besprenkel de rest van de kaas met wat water (klinkt raar, maar hierdoor gaat de kaas beter smelten!) en verdeel hem over de bovenkant van de taart. Bak de taart in 50 minuten goudbruin en krokant in de oven.

Eet smakelijk!