- Bak de ui in een scheutje plantaardige olie voor 4-5 minuten.
- Snijd de pompoen en aardappelen in blokjes. Doe dit bij de ui in de pan en bak 1 minuutje mee.
- Schenk de groenten bouillon erbij en breng aan de kook.
- Snijd de wortel in stukken en voeg toe aan de soep. Laat dit 5 minuten koken. Snijd de appel in stukken en laat dit voor nog eens 10 minuten meekoken.
- Voeg de gember toe zodra de pompoen zacht is geworden.
- Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de kurkuma erdoor.
- Laat nog 2 minuutjes koken. Serveer met de chilivlokken. Besprenkel eventueel nog met wat citroensap.

Pompoen appelsoep
Een heerlijke soep van De Groene Meisjes
Bereiding
- Soep
- Bereidingstijd: 30 minuten
- 2 porties
- Veganistisch gerecht