Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd het citroengras in vier stukken en plet deze stukken een beetje. Bijvoorbeeld door er hard op te drukken met de onderkant van een pan. Dit zorgt ervoor dat de smaak makkelijker vrijkomt.
  3. Verhit in een grote pan de kokosolie en bak de knoflook, rode peper, gember en kurkuma vijf minuten op laag vuur. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg nu de kokosmelk, bouillon, tomatenpassata, pompoen, zoete aardappel, tamari en het citroengras toe. Laat een half uurtje sudderen. Prik met een vork in de pompoen en zoete aardappel om te kijken of hij goed gaar is. Haal het citroengras uit de curry. Schep de spinazie door de curry totdat de spinazie een beetje slinkt.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de kokoscurry erop.

Serveer de pompoen kokoscurry met verse koriander en evt. extra rode peper.