Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in ronde plakjes en de paprika in dikke repen. Verwarm een grillpan en leg de courgette en paprika erin totdat er bruine strepen ontstaan. Keer de plakjes om en garneer met peper en zout en zet even weg.
  3. Maak ondertussen alles voor de salsa: snijd de avocado, tomaten en augurken in blokjes, de bosuitjes in ringetjes en hak de peterselie fijn. Meng dit in een bakje en zet weg.
  4. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de pompoenburgers op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin.
  5. Leg de broodjes 10 minuten in de oven om warm te laten worden. Besmeer de broodjes vervolgens met een beetje hummus, beleg ze daarna met bladsla, gegrilde courgette, paprika, en de tomaten-avocado salsa.

Leg het bovenste broodje erop en serveer met extra hummus of ketchup.

Varieer met de toppings en kies voor gegrilde aubergine, guacamole, zongedroogde tomaat, baba ganoush of ketchup. Heb je extra tijd? Besmeer de broodjes in met een knoflookteentje voordat je ze roostert in de oven.