Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Schil de pompoen en zoete aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember en snijd ook in kleine blokjes. Gebruik, als dat kan, verse tomaten. Snijd deze in middelgrote stukken.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Pak een koekenpan en zet het vuur aan. Doe de kardemompeulen erin en wacht totdat ze opbollen. Haal ze daarna van het vuur en laat ze afkoelen. Vervolgens maak je de kardemompeulen open en haal je de kleine zaadjes eruit. Maal deze zaadjes fijn in de vijzel.
  4. Doe vervolgens alle kruiden en rode peper voor de currypast erbij in de vijzel. Vermaal alle ingrediënten goed en mix ze.
  5. Zet een stoofpan met dikke bodem op het vuur en laat wat olie warm worden.
  6. Doe de zelfgemaakte currypasta in de pan en voeg de gesneden gember en knoflook toe. Bak dit 2 minuten.
  7. Doe de blokjes pompoen en zoete aardappel bij de currypasta en bak minimaal 15 minuten op middelhoog vuur. Check met een vork of de zoete aardappel zacht geworden is. Voeg vervolgens de sugarsnaps toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  8. Schenk als laatste de kokosmelk en het sap van 1 limoen erbij. Laat het geheel nog 10 minuten doorsudderen. Voeg eventueel wat extra water toe als de pompoen nog hard blijft.

Eet smakelijk! Serveer met basmati rijst of naanbrood.