Bereiding

 • Hoofdgerecht
 • Bereidingstijd: 1 uur
 • 3 porties
 • Vegetarisch gerecht
 1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
 2. Leg de pompoenpitten aan één kant op de bakplaat en de walnoten aan de andere kant. Rooster zo’n 20 minuten in de oven. Zet apart.
 3. Verhoog de oventemperatuur naar 190 °C.
 4. Voor de saus smelt je de boter, waarin je de rozemarijn en een flinke scheut room, zout en peper toevoegt. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit zodat de smaak goed kan intrekken.
 5. Leg de bloem op een werkplank, maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en doe er een snuf zout bij.
 6. Meng de eieren en het bloem met je vingers en ga het steeds meer kneden tot een mooie bal. Doe in een plastic zakje en laat (minimaal) een half uurt rusten in de koeling.
 7. Snij de pompoen in partjes, leg ze verspreid op een bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie, zout, peper en kaneel overheen. Gaar 20 minuten in de oven. Haal eruit en laat afkoelen.
 8. Hak de geroosterde walnoten grof.
 9. Prak de pompoen fijn en meng met de geraspte kaas en de gehakte walnoten. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
 10. Rol de deegbol uit met een deegroller of maak vellen in je pastamachine. Leg een lang vel pasta op een met bloem bestoven werkblad, leg hoopjes vulling zo naast elkaar dat er voldoende ruimte overblijft.
 11. Leg er een lang vel overheen, druk bij de hoopjes vulling wat aan, en snij met het uitsnijvormpje de ravioli’s uit. Druk de randjes met een vork goed vast. Leg ze op een met bloem bestoven plank zolang je nog bezig bent.
 12. Verwarm de saus, giet door een zeefje om de rozemarijntakjes eruit te halen en verwarm verder. Proef of je ‘m zo lekker vindt. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de ravioli’s een paar minuten tot ze gaar zijn. Giet af. Leg in een diep bord wat saus, 3 – 4 ravioli’s en weer wat saus.

Garneer met de geroosterde pompoenpitten.