Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik de grillstand. Snijd de pompoen in de breedte doormidden. Haal het vruchtvlees eruit en snijd in de breedte dunne ringen.
  2. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 20 minuten goudbruin.
  3. Verhit een soeppan met wat olie en fruit hier de ui en knoflook aan. Voeg na 3 minuten de zoete aardappel, pompoenblokjes, kikkererwten en de garam masala kruiden (of curry pasta) toe. Roerbak totdat de geuren goed vrijkomen.
  4. Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Laat de curry nu afgedekt 15-20 minuten zachtjes doorkoken totdat de saus is ingedikt.
  5. Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking.
  6. Proef de curry en voeg naar smaak meer kruiden toe. Leg daarna een pompoenring op een bord, vul het binnenste met een beetje quinoa, schep vervolgens de curry erop en garneer met verse koriander.

Eet smakelijk!