- Rasp de pompoen. Meng de geraspte pompoen, ui, bieslook, citroenrasp, bloem, een halve theelepel zout en flink wat versgemalen peper. Meng er vervolgens de eieren door.
- Verhit de olie in een middelgrote koekenpan (met een diameter van ongeveer 24 cm) en schep het groentemengsel erin. Druk het met een spatel een beetje plat tot een dikke pannenkoek.
- Bak de rösti niet langer dan nodig, maar net genoeg voor een mooi krokant korstje en een sappige binnenkant.
- Bak de rösti n 10-15 minuten gaar. Keer hem halverwege. Roer de mierikswortel door de crème fraîche en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de rösti in punten en serveer met de mieriksroom en tuinkers.

Pompoenrösti met mieriksroom en tuinkers
Probeer deze Zwitserse klassieker eens op een andere manier, zoals in dit recept met pompoen van Janneke Vreugdenhil
Bereiding
- Borrelhapje
- Bereidingstijd: 40 minuten
- 2 porties
- Vegetarisch gerecht