Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pitten en draden. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Snijd de ui in ringen en de knoflook en helft van de rode peper fijn. Verwarm wat olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten.
  3. Voeg het komijnzaad, paprikapoeder, harissa en rode peper toe. Voeg vervolgens ook de pompoenblokjes toe en roer goed zodat alle geuren van de kruiden vrijkomen.
  4. Voeg nu de groentebouillon en de kokosmelk toe. Laat de pompoen koken totdat de blokjes zacht worden (zo’n 8 minuten).
  5. Snijd de appel doormidden en snijd vervolgens dunne appelschijfjes (als garnering).
  6. Zijn de pompoenblokjes zacht? Pureer de soep dan met de staafmixer en proef! Voeg eventueel nog wat extra kruiden, peper of zout toe.
  7. Serveer de soep met fijngehakte bosui, appelschijfjes en gerookte amandelen.