Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Meng in een kom het kikkererwtenmeel, water, (kokos)olie, (edelgistvlokken), dille, zout en peper en zet dit 20 minuten apart zodat het een ‘beslag’ wordt.
  2. Snijd de courgette, asperges, ui en knoflook.
  3. Bekleed een ronde quichevorm of ovenschaal met bakpapier en vet dit nog extra in met (kokos)olie.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden
  5. Verwarm een klein beetje (kokos)olie in een ruime pan of wok. Bak de ui glazig in een paar minuten. Voeg de asperges en knoflook toe en bak circa 1 minuut. Voeg daarna de spinazie toe en wok tot deze geslonken is.
  6. Giet het vrijgekomen vocht van de groente goed af.
  7. Voeg de gebakken groente en de courgetteblokjes aan het kikkererwtenmeel mengsel toe en meng. Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg de plakjes courgette in een cirkel er bovenop.
  8. Bak de quiche in circa 35 minuten gaar en goudbruin.

Haal de goudbruine quiche uit de oven en serveer met een salade.