- Meng in een kom het kikkererwtenmeel, water, (kokos)olie, (edelgistvlokken), dille, zout en peper en zet dit 20 minuten apart zodat het een ‘beslag’ wordt.
- Snijd de courgette, asperges, ui en knoflook.
- Bekleed een ronde quichevorm of ovenschaal met bakpapier en vet dit nog extra in met (kokos)olie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm een klein beetje (kokos)olie in een ruime pan of wok. Bak de ui glazig in een paar minuten. Voeg de asperges en knoflook toe en bak circa 1 minuut. Voeg daarna de spinazie toe en wok tot deze geslonken is.
- Giet het vrijgekomen vocht van de groente goed af.
- Voeg de gebakken groente en de courgetteblokjes aan het kikkererwtenmeel mengsel toe en meng. Giet dit mengsel in de ovenschaal en leg de plakjes courgette in een cirkel er bovenop.
- Bak de quiche in circa 35 minuten gaar en goudbruin.
Haal de goudbruine quiche uit de oven en serveer met een salade.