Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 5 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was, schil en snijd de rabarber in stukjes. Let erop dat je niet teveel rood weg schilt, anders verliest de rabarber zijn rode kleur. Doe de rabarber met 100 ml water in een grote pan en plaats een deksel erop. Breng zachtjes aan de kook. Dit lijkt erg weinig vocht, maar de rabarber verliest van zichzelf ook vocht. Houd het geheel in de gaten en roer regelmatig door.
  3. Was de aardbeien kort en verwijder het kroontje (houd een aantal aardbeien apart voor de garnering op het laatst). Voeg de aardbeien toe zodra de rabarber een beetje zacht begint te worden en laat het even een minuut meekoken. Voeg nu de suiker en kaneel toe.
  4. Laat het geheel rustig afkoelen terwijl je de crumble gaat maken. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een bak en mix met je handen alles goed door.
  5. Pak een ovenschaal en bekleed met wat bakpapier. Giet het vocht af van de rabarbercompote en verdeel in de ovenschaal. Verdeel de crumble over de rabarber en bak dit voor zo’n 25 minuten in de oven of totdat de crumble goudbruin en knapperig is geworden.
  6. Haal de rabarbercrumble uit de oven en laat eventjes afkoelen. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!