- Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Snijd de groenten. Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie in een koeken-of wokpan.
- Voeg na 2 minuten de geperste knoflook toe en roer. Voeg na een minuut de paprikablokjes toe en roer weer.
- Voeg vervolgens de kikkererwten, cajunkruiden en chilipoeder toe. Roer goed en laat het geheel 3-5 minuten op laag vuur bakken tot de groenten mooi zacht worden.
- Giet de rijst af en voeg die, samen met de gepelde tomaten, toe. Roer goed door en zet het vuur wat hoger. Laat het geheel enkele minuten bakken zodat de tomaten uit blik goed in de rijst trekken. De tomaten moeten echter niet helemaal intrekken, het moet een smeuïg geheel zijn.
- Snijd de feta -indien je dit gebruikt- in blokjes.
- Haal de pan van het vuur. Laat een minuutje afkoelen en serveer optioneel met wat verse munt en fetablokjes.

Rijstschotel met kikkererwten, tomaat en paprika
Een heerlijk eenpansgerecht, deze rijstschotel met kikkererwten, tomaat en paprika. Recept van Mitu’s Meatless Food.
Bereiding
- Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 20 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht