Bereiding

  1. Leg de gedroogde eekhoorntjesbrood (porcini) in een kom met gekookt water en laat even weken. Laat ze uitlekken en bewaar het weekwater. Breng het overgebleven water in een steelpan samen met een liter bouillon aan de kook.
  2. Snijd de knoflook en ui fijn. Verhit wat olie in een andere koekenpan en bak de ui en knoflook glazig in 3 minuten. Voeg vervolgens de risottorijst en de gesneden porcini stukjes toe en roerbak circa 1 minuut mee. Voeg daarna de bouillon beetje bij beetje toe totdat de rijst net onder water staat. Blijf constant roeren en zorg dat de rijst altijd onder vocht staat.
  3. Als de rijst gaar en romig is, kun je het vuur lager zetten en nog een paar minuten laten  nagaren.
  4. Tot slot: snijd de champignons in stukjes en verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons en voeg wat peterselie toe.
  5. Serveer de risotto in een diep bord en garneer met de champignons en verse peterselie.

Eet smakelijk!