Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snij de sjalotjes fijn en de paprika in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de gesneden sjalotjes een paar minuten. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tijm en rozemarijn toe.
  3. Voeg de risottorijst toe en schep het geheel gedurende 2 minuten om.
  4. Schenk de witte wijn erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Als de wijn is ingetrokken begin je met bouillon toevoegen, steeds een kopje erbij.
  5. Met het laatste kopje bouillon voeg je ook de erwten en reepjes paprika toe. Roer goed.
  6. Rasp de citroen en snij de peterselie fijn.
  7. Als de bouillon is ingetrokken voeg je de geraspte citroen, het citroensap en de gesneden peterselie toe.

Serveer in een diep bord. Eet smakelijk!