Bereiding

 • Feestdagen
 • Bereidingstijd: 30 minuten
 • 8 porties
 • Veganistisch gerecht
 1. Snijd voor de soep de rode ui, knoflook en de verse Italiaanse kruiden fijn. Bewaar twee eetlepels Italiaanse kruiden voor de croutons. Doe de ui, knoflook en Italiaanse kruiden in een grote soeppan en schenk er een klein beetje bouillon bij. Laat in 2 minuten zachtjes glazig bakken.
 2. Snijd ondertussen de rode kool in grove stukken. Haal het klokhuis uit de appels en snijd ook de appels in stukjes. Was de aardappels en snijd ze klein.
 3. Voeg de rode kool, appels en aardappels toe aan de pan. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar koken.
 4. Laat de soep even afkoelen en pureer vervolgens in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de versgemalen peper en serveer.
 5. Terwijl de soep kookt kun je de croutons maken. Snijd het pistoletje of de boterhammen in plakjes (als een stokbroodje). Smeer op elk stukje brood een klein beetje olijfolie. Wrijf er vervolgens overheen met een knoflookteentje en bestrooi met de Italiaanse kruiden.
 6. Snijd de broodplakjes in blokjes en bak in 5 minuten goudbruin in een koekenpan.
 7. Serveer de soep en garneer met de verse croutons.