- Snijd de wortel in plakken en de tomaat in blokjes. Schil daarna de aardappelen en snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui goudbruin. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze een minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze ook een minuut mee.
- Voeg nu de wortels, tomaten en aardappelen toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg ook het zout en de chilivlokken toe.
- Was de rode linzen en voeg deze toe aan de pan, samen met het water en de bouillonblokjes. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Kook de linzensoep 30 minuten.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer of blender. Voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe.
- Garneer elk kommetje soep met fijngehakte munt, koriander en citroensap. Als je dol bent op pittig eten ook nog met wat extra chilivlokken. Enjoy!

Linzensoep met tomaat & chilivlokken
Dit recept voor rode linzensoep is erg lekker, makkelijk om te maken en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wil. Recept van Zonderzooi.
Bereiding
- Soep
- Bereidingstijd: 40 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht