Bereiding

  • Feestdagen
  • Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten
  • 4 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 225 ⁰C.
  2. Maak eerst het deeg. ‘Wrijf’ de boter, zout en bloem, tot kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed er mooi deeg van. Kneed niet te lang, want dan wordt het te elastisch. Wikkel het deeg in plastic folie en leg een uur in de koelkast.
  3. Maak ondertussen paneermeel van de oude boterham (leg ‘m even in de oven als het niet oud genoeg is). Rol het deeg na het uur uit tot ronde lap. Leg op bakpapier op de bakplaat en prik er gaatjes in. Strooi de paneermeel eroverheen.
  4. Snij de geitenkaas in plakjes. Fruit de uien in de boter. Voeg balsamicoazijn, honing, cranberries en citroentijm toe. Hussel goed door en zet een kwartiertje op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg dan het uienmengsel op de taartbodem, de geitenkaasplakjes en als laatste de pecannoten. Bak zo’n 20 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven, sprenkel er wat olijfolie overheen en garneer met eetbare bloemetjes en takjes citroentijm.