Bereiding

  • Lunch
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork fijn.
  2. Snipper de rode ui en snijd de dille fijn. Voeg de rode ui, dille, mayonaise, tahin, ahornsiroop en mosterd aan de geprakte kikkererwten toe.
  3. Roer goed en breng de kikkererwtensalade op smaak met peper en zout. Voeg de kappertjes toe en scheur een ½ nori-vel in kleine stukjes en voeg toe.
  4. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan op hoog vuur, zodat ze knapperig worden.
  5. Beleg de broodje met wat mayonaise en sla, en verdeel vervolgens de kikkererwtensalade over het broodje. Verdeel de tomaatjes en pompoenpitten erover heen.

Eet smakelijk!

Variatie-tip: voeg wat citroensap, komkommerstukjes, radijsjes of edelgistvlokken toe.