Op zoek naar een lekkere, maar simpele pastasalade? Kies dan voor dit recept. Met maar een paar ingredienten maak je deze salade. De saus is ook te maken met een staafmixer.
- Week de cashewnoten ongeveer 4 uur in wat lauwwarm water. Weinig tijd? Laat de cashewnoten dan even 10 minuten in kokend water staan en spoel af.
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Zorg dat de penne beetgaar zijn. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water en zet weg.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en leg ze even onder de grill of tostiapparaat totdat ze goudbruin kleuren. Zet weg. Laat de doperwten ontdooien door er kokend water over heen te spoelen. Giet de mais af en doe ze samen met de doperwten en gegrilde courgette in een grote kom.
- Doe alle ingrediënten voor de romige saus in een blender of keukenmachine en voeg naar smaak peper en zout toe. De saus moet romig zijn, niet te waterig.
- Voeg de afgekoelde penne toe aan de kom met mais, doperwten en courgette en roer de romige saus door de pasta.
Scheur de verse basilicum, mix door de salade heen en besprenkel met nog wat vers citroensap.