Bereiding

  1. Snijd de tempeh in blokjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm.
  3. Dop de boontjes en snijd deze doormidden.
  4. Kook de aardappelen en boontjes in drie minuten voor en giet af.
  5. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  6. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tempehblokjes lichtbruin en knapperig.
  7. Leg de tempeh apart op een bord met een vel keukenrol eronder.
  8. Fruit nu de ui en knoflook in dezelfde pan, voeg indien nodig wat olie toe.
  9. Voeg na een minuutje de tomatenblokjes, de voorgekookte aardappels, de sperziebonen, de kerrie masala, gembersiroop en 100 ml water toe en roer door. Laat het geheel drie minuutjes sudderen op hoog vuur. Roer regelmatig door.
  10. Voeg nu de tomatenpuree en een scheut water toe en roer weer door. Laat het geheel nog zo’n vier minuten bakken.
  11. Voeg de tempeh toe aan de groenten en roer goed door. Laat het geheel nog twee minuten bakken.
  12. Warm de rotivellen op in een koekenpan of oven (zie de instructies op de verpakking).
  13. Serveer de tempehschotel op de warme roti met een lepel gele sambal.

Indien je de sambal zelf maakt: 

  1. Pel en snijd de uien, de knoflook in kleine stukken. Snijd ook de pepertjes in kleine stukken.
  2. Maal alles daarna in een hakmolen, keukenmachine of vijzel fijn.
  3. Voeg nu het zout, suiker, azijn, olijfolie en citroensap toe aan het gemalen prutje. Meng goed door. Proef of er eventueel wat suiker, citroen, zout of iets anders bij moet.
  4. De sambal is klaar!

Eet smakelijk!

Meer weten over Eet Geen Dierendag? Lees hier verder.