Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snij de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter en bestrooi ze met wat zout. Laat 15 minuten in een vergiet staan en dep daarna droog met keukenpapier.
  2. Verhit een grillpan of tosti-ijzer tot deze goed heet is. Smeer de aubergineplakken in met wat olijfolie en gril ze mooi bruin aan beide kanten. Laat even afkoelen.
  3. Haal de blaadjes van de takjes munt en snij of knip ze fijn. Meng de munt met de sojayoghurt, het citroensap en peper tot een dressing.
  4. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan (let op dat het niet aanbrandt!) en zet weg.
  5. Snij de aubergines in reepjes en de vijgen in stukjes. Verdeel de sla en de granaatappelpitjes erover. Giet de dressing erover heen en garneer met het amandelschaafsel.

Eet smakelijk!